Veličanstvena Kaliopi pjevala Tuzlacima: Dva sata emocija i divnih nota

1

Makedonska muzička diva Kaliopi Bukle koncertom u Bosanskom kulturnom centru Tuzla započela je svoju veliku bosanskohercegovačku koncertu turneju.

U izjavi za Tuzlarije Kaliopi je kazala da je ovo drugi put da svoju turneju počinje upravo iz Tuzle.

– Pa dobro ste primjetili, ima ta neka posebna emocija i treperenje u zraku. Tuzla i ja se volimo. Ovdje je publika iskrena i taj fluid se, naravno, osjeti. Publiku, jednostavno, ne možete prevariti. Drago mi je da su svi uživali, a koncert je nepredviđeno trajao malo duže od planiranog. Ja volim Tuzlu, a Tuzla voli mene. Dokazali ste to svih ovih godina i hvala vam na tome – dodala je Kaliopi.

U dvosatnom spektaklu Kaliopi je pokazala svu raskoš svojih glasovnih mogućnosti te je priredila nezaboravno veče. Uz aktuelni singl “Rođendan” i obradu pjesme “Kesteni” grupe Alisa, fanove je na dan zaljubljenih provela kroz mnogobrojne hitove koji su obilježili njezinu blistavu karijeru. U dva muzička bloka, akustični i koncertni, publika je pjevala sa pjevačiom pjesme poput “Kofer” ljubavi”, pa sve do “Crno i belo”, “Melem”, “Mrvica”, “Poželi”, “Vučica”, “Dona”, “Ljubičice”, “Probudi me”, “Ti”, “Od sebe ne odustajem” i “Crne ruže”…Za kraj koncerta otpjevala je pjesmu “Rođeni” (Bato), a tuzlanska publika je veličanstvenu izvedbu ispratila ovacijama.

Pored specifične boje glasa, izvanredno moćne interpretacije i kao autor velikih hitova, autor muzike za balet, za pozorište i film, Kaliopi se ističe i sa svojim nesebičnim radom u suradnji sa drugim pjevačkim imenima, kao i sa svojim humanitarnim aktivnostima. Proglašena je počasnim ambasadorom UNHCR u Makedoniji, počasnim umjetničkim ambasadorom makedonske ekonomije u svijetu, a pored mnogobrojnih nagrada i priznanja dobitnik je i statue “Majka Tereza”.

Nakon Tuzle, Kaliopi koncertnu turneju nastavlja u Banjaluci, zatim Mostaru, a onda su na redu Zenica i Sarajevo.

Meni