Novi internet portal i bogat sadržaj u 2017. godini

web sajt

Poštovani posjetioci,

Ispred Vas je redizajnirani internet portal Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona, čime želimo dodatno unaprijediti naš rad u 2017. godini, kada ponosno obilježavamo 20 godina postojanja i rada.

Obzirom da se BKC etablirao kao vodeća kulturna ustanova u ovom dijelu naše zemlje i jedna od vodećih u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju broj događaja i posjetilaca, na ovaj način želimo najaviti da će naš rad u ovoj godini biti još intenzivniji, a program bogatiji i kvalitetniji. Na ovaj način želimo dostojanstveno obilježiti dvije decenije uspješnog rada.

U protekloj godini smo oborili rekorde. U našoj kući je organizovano ukupno 377 događaja, koje je posjetilo preko 85.000 posjetilaca. U 2017. godini ćemo se truditi da građanima ponudimo niz zanimljivih sadržaja, a najava gostovanja opere „Zmaj od Bosne“ 13. marta, koja će biti najveći kulturni događaj, potvrđuje našu opredijeljenost da građanima Tuzle, Tuzlanskog kantona i ove regije, ponudimo vrhunska umjetnička ostvarenja.

Pored opere, gostovanja kvalitetnih predstava i organizovanja koncerata, naša kuća će u ovoj godini podići ljestvicu i kada je u pitanju vlastita produkcija. Planiramo raditi i dvije predstave, više se angažovati i u izdavaštvu, ali i vlastitim snagama organizovati događaje koje građani do sada nisu imali priliku vidjeti.

Zbog toga smo i unaprijedili naš internet portal, na kojem će građani moći pratiti naše aktivnosti, planirane i zakazane događaje. Sve naše aktivnosti posjetioci mogu pratiti i na zvaničnoj FB stranici „JU Bosanski kulturni centar TK-a Tuzla“.

S poštovanjem

Edis Bajić, direktor BKC TK

Meni