Hari Mata Hari priredio veče za pamćenje

hari mata hari

Nakon Zenice, popularni bosanskohercegovački pjevač Hajrudin Varešanović, poznatiji kao Hari Mata Hari, večeras je u Bosanskom kulturnom centru održao solistički koncert. Tako je nastavljena turneja pod nazivom “Ćilim” u sklopu koje Hari promoviše svoj novi album.

{youtube}v=E_D6ymiyCoo{/youtube}

Tuzlanski koncert Hari je otvorio pjesmom “Ja sam kriv što sam živ”, a u nastavku su uslijedile pjesme sa novog albuma koje je publika sa oduševljenjem prihvatila i nagrađivala apluzima. Hari se na ovom koncertu prisjetio i rahmetli Kemala Montena otpjevavši pjesmu “Sarajevo ljubavi moja”, kao i Tošeta Proeskog izvedbom pjesme Miše Kovača “Ostala si uvijek ista” Miše Kovača, koju je Toše volio da pjeva na svojim nastupima. Tokom trajanja koncerta posjetioci su mogli da čuju i nekoliko sevdalinki, koje, kako je Varešanović kazao, uvijek voli da izvodi na sceni. Publika je željno iščekivala i stare dobre hitove, pa su se tako Bosanskim kulturnim centrom prolamale i pjesme “Svi moji drumovi”, “Ja ne pijem”…a pred sami kraj koncerta Hari je otpjevao pjesmu “Prsten i zlatni lanac”.

Sredinom 1985. godine krenula je muzička priča vezana za grupu Hari Mata Hari. Raspadom bivše Jugoslavije grupa prestaje sa radom, no Hajrudin Varešanović u poslijeratnim godinama ponovo je okuplja, ali u drugom sastavu.

Milionski tiraži ploča i albuma, dugotrajne turneje, pune dvorane gdje god da su nastupali zapravo su dokaz da su muzički proizvod koji vrijedi i koji se održao da danas. Iako ne u prvobitnom sastavu, ali ništa manje vrijedni i danas rade.

S.P.
(tuzlarije.net)

Meni