07.06. – Musical Small World na sceni BKC TK

mjuzikl

 

Small World – Musical koji kroz poznate likove i najpoznatiju muziku iz animiranih filmova je obilježilo djetinjstvo mnogih generacija, mlađih i starijih, a koji vas vodi kroz svijet bajki kroz čaroliju biće prikazan na sceni BKC TK.

Jedinstven ugođaj vam pruža preko 100 izvođača na sceni i kroz ples vrhunskih balerina, vratit će vas u najljepše trenutke vašeg života, vrijeme bezbrižnosti, sreće i prvih ljubavi. Starije generacije će se sa sjetom sjećati svoga djetinjstva, a mlađe imaju priliku da dožive čaroliju Dizlilenda. Kroz jedinstven događaj i magičnu priču na kraju ćete poželjeti da traje duže, jer vrijeme jednostavno leti.

Imat ćete čast da na daskama BKC – a plešu najbolje bosanskohercegovačke balerine koje su ambasadori i priznate umjetnice u svijetu. Small World je mjuzikl koji je rađen na muziku iz najpoznatijih crtanih filmova vremena 70. i 80- tih godina na malim ali i velikim ekranima. Muzički aranžer za mjzikl Small World je kompozitor i pijanist prof. Armen Škobalj, koji je i idejni tvorac nastalog mjuzikla i poznati pijanista, muzičar, kompozitor.

Naime, ideja je nastala iz razloga da se djeci i omladini pokaže kako se i danas može kao i ranijih godina, bez korištenja modernih tehnologija – mobitela, uživati i zabavljati se u dobroj muzici, plesu i glumi. I tako je nastao Small World, koji kroz svoj cjelokupni umjetnički izraz (u scenskoj formi mjuzikla) dolazi do svih generacija, od 7 – 77.godina.

Musical Small World biće prikazan na sceni BKC – a u četvrtak, 07. 06. 2018. godine sa početkom u 19,00 sati. Ulaznice možete kupiti u Marketing službi BKC – a i u cd shopu „Mido“ na Korzu. Svc informacije i rezervacije na kontakt tel. 035/311 070.
JU BKC TK

Meni