Telefon: +387 35 282 296; Fax: +387 35 340 031; Email: bkctktuzla@gmail.com | bkctuzla@yahoo.com

logo 20 god 3

panel
100000
posjetilaca u godini
panel
400
događaja u godini
panel
23
godine rada

Otvaranje kolektivne izložba članova likovne grupe "Manufaktura" održat će se u galeriji Bosanskog kulturnog centra Tuzla u petak 18. janura sa početkom u 20 sati.
Projekat "Manufaktura" je kreativna radionica u kojoj umjetnici iskazuju umjetničke vizije, od slika i skulptura do fotografija iz želje da ožive likovnu scenu u Tuzli, te osvoje prostor za neafirmirane, a vrlo talentirane mlade ljude koji se bave umjetnošću.
Ove godine će se u sklopu izložbe održati i samostalna izložba Sanina Džanića.
BKC Tuzla
261184_321211924645396_1768716943_nOtvaranje kolektivne izložba članova likovne grupe "Manufaktura" održat će se u galeriji Bosanskog kulturnog centra Tuzla u petak 18. janura sa početkom u 20 sati.  Projekat "Manufaktura" je kreativna radionica u kojoj umjetnici iskazuju umjetničke vizije, od slika i skulptura do fotografija iz želje da ožive likovnu scenu u Tuzli, te osvoje prostor za neafirmirane, a vrlo talentirane mlade ljude koji se bave umjetnošću. 
 
Ove godine će se u sklopu izložbe održati i samostalna izložba Sanina Džanića. 

Tradicionalna Selektivna izložba u organizaciji Udruženja likovnih umjetnika Tuzlanskog kantona uz partnerstvo i saradnju sa Bosanskim kulturnim centrom Tuzla, održana je u subotu 24.11.2012. godine u galeriji BKC-a povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH.
Mnogobrojni posjetioci BKC-a, ljubitelji likovne umjetnosti imali su priliku uživati u preko stotinu radova od 67 autora, članova Udruženja, rađenih u različitih tehnikama.
"Održavanje Selektivne izložbe traje već godinama a unazad tri godine dodjeljujemo i prve tri nagrade. Selekcijom smo odabrali najbolje radove koje smo izložili večeras u galeriji BKC-a Tuzla. Izuzetno smo sretni kao izlagači i umjetnici jer smo našli svoj prostor u BKC-u uz veliku podršku i nesebičnost u organiziranju ovakve manifestacije svih uposlenih u BKC-u Tuzla
Smatram da nam je ovo najkvalitetnija izložba do sada. Nagrada i diploma za najbolji rad ove godine pripala je, po mišljenju članova udruženja, Zoranu Kovačeviću. ", kazao je predsjednik ULU TK Vinko Lamešić.
Izložbu je otvorio direktor Bosanskog kulturnog centra Tuzla Semir Fejzić.
"Više od 10 godina traje uspješna saradnja Udruženja likovnih umjetnika TK i Bosanskog kulturnog centra Tuzla, na obostrano zadovoljstvo u cilju očuvanja kulturnih vrijednosti, a posebno likovne umjetnosti, po kojoj je ovaj grad i kanton prepoznatljiv. Želja nam je održati istinske kulturne vrijednosti bez obzira na malu podršku iz budžeta kako za Udruženje tako i za BKC. Kada nam je najteže, najjači smo i na entuzijazmu je iznjedrena jedna od najkvalitetnijih Selektivnih izložbi do sada", kazao je Fejzić i izrazio zahvalnost autorima i članovima Udruženja te svim prisutnim uputio čestitku povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH.
Izložba će u galeriji BKC-a biti otvorena narednih 10 dana.
izlozba_ulu_tkTradicionalna Selektivna izložba u organizaciji Udruženja likovnih umjetnika Tuzlanskog kantona uz partnerstvo i saradnju sa Bosanskim kulturnim centrom Tuzla, održana je u subotu 24.11.2012. godine u galeriji BKC-a povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH. 
 
Mnogobrojni posjetioci BKC-a, ljubitelji likovne umjetnosti imali su priliku uživati u preko stotinu radova od 67 autora, članova Udruženja, rađenih u različitih tehnikama. 
 

Povodom 25. novembra Dana državnosti, u organizaciji Udruženja likovnih umjetnika Tuzlanskog kantona uz partnerstvo i saradnju sa Bosanskim kulturnim centrom Tuzla, sutra će u galeriji BKC-a Tuzla biti otvorena tradicionalna Selektivna izložba.
Ljubitelji likovne umjetnosti imat će priliku uživati u preko stotinu radova od 58 autora, članova Udruženja, rađenih u različitih tehnikama.
Izložba će biti otvorena u subotu 24.11.2012. godine sa početkom u 19 sati.
BKC Tuzla

fotoPovodom 25. novembra Dana državnosti, u organizaciji Udruženja likovnih umjetnika Tuzlanskog kantona uz partnerstvo i saradnju sa Bosanskim kulturnim centrom Tuzla, sutra će u galeriji BKC-a Tuzla biti otvorena tradicionalna Selektivna izložba. 

Ljubitelji likovne umjetnosti imat će priliku uživati u preko stotinu radova od 58 autora, članova Udruženja, rađenih u različitih tehnikama.


Najave dešavanja


vlada tk bkc 2

Kalendar dešavanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31