Zvonko Bogdan pjevao dva i pol sata na veličanstvenom koncertu u BKC-u Tuzla

bogdan
Poznati interpretator panonskih šansona Zvonko Bogdan održao je sinoć koncert u Bosanskom kulturnom centru Tuzla. Sa svojim tamburašima izveo je svoje hitove “Ko te ima taj te nema”, „Kad sam bio mlađan lovac ja“, „Hej, salaši na severu Bačke“, „Kada padne prvi sneg“, „Govori se da me varaš“ te na opšte zadovoljstvo publike interpretaciju Šantićeve Emine. 
 
“Tuzla ima profilisanu koncertnu publiku koja je teatralna. Uživao sam večeras u Tuzli i bila mi je čast po prvi put pjevati sa Tuzlacima, bilo je radosti i suza”, kazao je Bogdan po završetku koncerta. 
 

 

Zvonko Bogdan najbolji je živući pjevač tradicionalne tamburaške muzike rođen na ovim prostorima. Napisao je nebrojeno puno popularnih i romantičnih pjesama koje će zauvijek krastit sve muzičke duše i obilježavati kulturu ovih krajeva.
 
Uz to što je jedan od najboljih kompozitora, bio je svojevremeno i jedan od najboljih konjičkih jahača u bivšoj Jugoslaviji. Njegove su pjesme takve da će živjeti vječno u srcima i uvijek ćemo ih se sjetit s pozitivnom notom.
 
bogdan
bogdan3 
bogdan1
 
bogdan2
 
BKC Tuzla

Meni