Telefon: +387 35 282 296; Fax: +387 35 340 031; Email: bkctktuzla@gmail.com | bkctuzla@yahoo.com

logo 20 god 3

panel
100000
posjetilaca u godini
panel
400
događaja u godini
panel
23
godine rada

img5183bcU BKC-u održana kulturna manifestacija

Bosanski kulturni centar Tuzla u subotu uvečer je bio domaćin još jednog lijepog događaja. Naime, radi se o manifestaciji pod nazivom „Pjesmom i igrom od Bihora do Tuzle“ koja je održana u organizaciji JU Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla, JU Bosanski kulturni centar Tuzla i Udruženja Bošnjaka porijeklom iz Sandžaka. U sklopu manifestacije održani su književni susreti pisaca Bihora i Tuzle, a nakon toga uslijedila je smotra foklora.

 


Jedan od najboljih glasova bivše jugoslovenske scene, Zdenka Kovačiček održat će koncert u koncertnoj dvorani Bosanskog kulturnog centra Tuzla 7. juna. Repertoar koncerata sačinjen je od najvećih hitova Janis Joplin, koje Zdenka Kovačiček izvodi uz pratnju svog kvinteta. Tekstovi pjesama govore o životu Janis Joplin i svojevrsni su inserti iz predstave “S ljubavlju Janis” koju Zdenka sa uspjehom igra već neko vrijeme. Na koncertu se očekuju i pjesme iz samostalne karijere ove umjetnice.
Zdenka Kovačiček je vrhunska interpretatorica koja se tokom svoje karijere, gotovo pet decenija podjednako uspješno, ogledala u različitim muzičkim pravcima ( rock, blues, jazz, soul, gospel i pop). U Tuzlu dolazi u pratnji vrhunskih Hrvatskih rock muzičara Branka Bogunovića, Jurice Hotka, Nevena Mijačae, Tomasa Krkača i Kreše Randića.
Ulaznice za koncert, po cijeni od 10 KM mogu se kupiti u Marketing službi BKC Tuzla i kod Seje & Vilija.
BKC Tuzla
ZDENKA_plakat_FINALJedan od najboljih glasova bivše jugoslovenske scene, Zdenka Kovačiček održat će koncert u koncertnoj dvorani Bosanskog kulturnog centra Tuzla 7. juna. Repertoar koncerata sačinjen je od najvećih hitova Janis Joplin, koje Zdenka Kovačiček izvodi uz pratnju svog kvinteta.
 
Tekstovi pjesama govore o životu Janis Joplin i svojevrsni su inserti iz predstave “S ljubavlju Janis” koju Zdenka sa uspjehom igra već neko vrijeme. Na koncertu se očekuju i pjesme iz samostalne karijere ove umjetnice. 

Zumba ludilo stiglo je i u Tuzlu a predstavlja plesni fitness temeljen na različitim latino ritmovima. Najluđi party sa zaraznim latinoameričkim ritmom na koji noge jednostavno plešu same, trend je koji je zahvatio i ljepši dio grada Tuzle.
Licencirani zumba instruktori kroz lako pamtljive pokrete, korake i koreografiju čine druženje uz muziku nezaboravnim treningom.
Jeste li spremni uživati u velikom partyju, u kojemu se uz jednostavne korake pleše na zvukove salse, merengea, cumbiea, reggaetona, sambe, trbušnog plesa, hip-hopa i ostalih vrućih ritmova upravo u vašem gradu?
Ako je odgovor da, onda posjetite Fakultet za tjelesni odgoj i sport (bivši Partizan) i uživajte u treningu zumbe uz licenciranu instruktoricu Jasminu Šabović. Ponedeljkom i petkom od 18 sati-počinje party.
zumba_plakatBosanski kulturni centar Tuzla i licencirani instruktori Zumba fitness-a organizatori su prvog Zumba party-ja u Tuzli, koji će se održati 28. aprila sa početkom u 20 sati. Zumba fitness predstavlja plesni fitness temeljen na različitim latino ritmovima.
 

Poznati interpretator panonskih šansona Zvonko Bogdan održao je sinoć koncert u Bosanskom kulturnom centru Tuzla.
Sa svojim tamburašima izveo je svoje hitove "Ko te ima taj te nema", „Kad sam bio mlađan lovac ja“, „Hej, salaši na severu Bačke“, „Kada padne prvi sneg“, „Govori se da me varaš“ te na opšte zadovoljstvo publike interpretaciju Šantićeve Emine.
"Tuzla ima profilisanu koncertnu publiku koja je teatralna. Uživao sam večeras u Tuzli i bila mi je čast po prvi put pjevati sa tuzlacima", kazao je Bogdan po završetku koncerta.
Zvonko Bogdan najbolji je živući pjevač tradicionalne tamburaške muzike rođen na ovim prostorima. Napisao je nebrojeno puno popularnih i romantičnih pjesama koje će zauvijek krastit sve muzičke duše i obilježavati kulturu ovih krajeva.
Uz to što je jedan od najboljih kompozitora, bio je svojevremeno i jedan od najboljih konjičkih jahača u bivšoj Jugoslaviji. Njegove su pjesme takve da će živjeti i nakon sviju nas te će nam ostat u srcima i uvijek ćemo ih se sjetit s pozitivnom notom.
BKC Tuzla
bogdanPoznati interpretator panonskih šansona Zvonko Bogdan održao je sinoć koncert u Bosanskom kulturnom centru Tuzla. Sa svojim tamburašima izveo je svoje hitove "Ko te ima taj te nema", „Kad sam bio mlađan lovac ja“, „Hej, salaši na severu Bačke“, „Kada padne prvi sneg“, „Govori se da me varaš“ te na opšte zadovoljstvo publike interpretaciju Šantićeve Emine.  
 

zvonko
Poznati interpretator panonskih šansona Zvonko Bogdan prirediće 24. novembra tradicionalni jesenji koncert u "Sava centru" gde će sa svojim tamburašima izvesti kompozicije "Hej, salaši na severu Bačke", "Kad padne prvi sneg","Kad sam bio mladjan lovac ja", "Ko te ima taj te nema" i druge.
Ulaznice za koncert Zvonka Bogdana, koji organizuje agencija "Long plej", koštaju 1.200, 1.500, 1.800 i 2.000 dinara i mogu se od danas naći na blagajnama "Sava centra" i Doma omladine Beograda, kao i preko mreža "Kard servisa" i "Eventima".

Poznati interpretator panonskih šansona Zvonko Bogdan održat će koncert u Bosanskom kulturnom centru Tuzla 9. marta sa počekom u 20 sati. Sa svojim tamburašima izvest će kompozicije "Ko te ima taj te nema", "Kad padne prvi sneg", "Kad sam bio mladjan lovac ja", "Hej, salaši na severu Bačke" i druge. 

Ulaznice za koncert Zvonka Bogdana mogu se kupiti u marketing službi BKC-a Tuzla i kod Seje & Vilija, po cijeni od 10 i 15 KM, od ponedjeljka 27. februara. Prijatelji koncerta su: Alma Ras, Pliva, B-marketing i Alarm West.


Prvo internacionalno plesno takmičenje pod nazivom „Join To Battle“ u organizaciji plesne grupe „Dirty Angels Crew“ iz Tuzle održat će se u Bosanskom kulturnom centru Tuzla, u subotu, 4. februara sa početkom u 16 sati. „Riječ je o takmičenju plesnog karaktera koje okuplja mlade iz regiona na jedno mjesto gdje oni pokazuju svoje plesne sposobnosti u kategorijama Bboying i New Style, poznatije kao Hip Hop Dance. Tuzla je domaćin prve ovakve manifestacije u BiH na što smo posebno ponosni. U naš grad dolaze ekipe iz zemalja u regiji, kao što su: Srbija, Hrvatska, Slovenija, Austrija, Bugarska, Rumunija, Crna Gora i drugi“, kaže koordinator projekta Lejla Zonić.
Manifestacija je i humanitarnog karaktera, sav prihod od prodanih ulaznica karata usmjerit će se u realizaciju humanitarne akcije „Otvorimo oči“ koju provodi Udruženje „Front“.
plakatPrvo internacionalno plesno takmičenje pod nazivom „Join To Battle“ u organizaciji plesne grupe „Dirty Angels Crew“ iz Tuzle održat će se u Bosanskom kulturnom centru Tuzla, u subotu, 4. februara sa početkom u 17 sati. 
 
„Riječ je o takmičenju plesnog karaktera koje okuplja mlade iz regiona na jedno mjesto gdje oni pokazuju svoje plesne sposobnosti u kategorijama Bboying i New Style, poznatije kao Hip Hop Dance. Tuzla je domaćin prve ovakve manifestacije u BiH na što smo posebno ponosni. U naš grad dolaze ekipe iz zemalja u regiji, kao što su: Srbija, Hrvatska, Slovenija, Austrija, Bugarska, Rumunija, Crna Gora i drugi“, kaže koordinator projekta Lejla Zonić.
 
 

Najave dešavanja


vlada tk bkc 2

Kalendar dešavanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31