Božo Vrećo a capella koncertom oduševio Tuzlake

image001

Božo Vrećo, u Tuzli, u kojoj je nastupio već četvrti put, ima svoju vjernu publiku koja napuni dvoranu kada on nastupa. Tako je bilo i sinoć u Bosanskom kulturnom centru Tuzla gdje je Vrećo nastupio potpuno sam, pjevao je solo, a capella.

{youtube}pMJhUxxbbyk{/youtube}

Njemu ne trebaju instumenti, njegov glas je dovoljan, uz pomoć tuzlanske publike, koja je znala riječi poznatih bh sevdalinki, pjevao je 90 minuta. Nakon koncerta održana je i promocija njegove knjige Mila, koja je posvećena njegovoj majci. Svijetli lik svog djetinjsta Vrećo je spominjao i na koncertu te je za nju otjevao pjesmu Lejlija.

Između svake pjesme Vrećo je komunicirao s publikom, govorio o sebi kao i načinu na koju su nastajale neke pjesme. Kada pjeva, sav je u pjesmi, kada prestane onda oktriva i svoju drugu, opušteniju, duhovitu stranu. Prije početka jedne pjesme, rekao je “ako mi je neko donio cvijeće sada je prilika da mi donese”, te su onda izašle dame koje su mu darovale cvijeće i druge poklone uz aplauz publike.

Božo Vrećo je umetnik, interpretator i autor sevdalinki rođen 18.10.1983. godine u Foči. Odrastao je sa majkom i dve starije sestre, a otac mu je preminuo kada je imao 5 godina. Majka je slikarka i uvek mu je pružala podršku da se bavi umetnošću. Božo je slikao i prodavao svoja dela ima i gotovu izložbu koju još ne želi da predstavi javnosti. Sevdalinkom se bavi od svoje 27. godine, poistovjećujući se sa junacima poznatih pjesama, vjerujući u ljubav i dobro u čovjeku.

Organizaor koncerta je ArTz produkcije, a prije Tuzle, Vrećo je nastupio i u Zenici.

S.M./S.P.
(tuzlarije.net)

Meni