21.07.2017. godine – Nova monodrama Josipa Pejakovića u BKC-u TK Tuzla

josip pejakovic web

Monodrama “Bh. stend-drp tragedy” novi je komad prvaka drame Narodnog pozorišta u Sarajevu i jednog od naših najvećih glumaca Josipa Pejakovića, koja će praizvedbu imati 8. jula u galeriji BKC-a u Sarajevu, u sklopu Baščaršijskih noći. Nakon praizvedbe u Sarajevu i tuzlanska publika će moći da vidi Pejakovićevu monodramu “Bh. stend-drp tragedy” na sceni JU BKC TK Tuzla.

Obrazlažući radnju drame, Pejaković tvrdi da je “Bh stend-drp tragedy” doprinos pomami stand up komedija u BiH.
“Mislio sam da Bosnu ipak treba predstaviti u drugom svjetlu, a ne s vicevima o Sulji i Muji. BiH zaslužuje puno više satire, pažnje i mudrosti, a ne primitivizma i onog čime smo bombardovani svih ovih godina kroz te komedije”, između ostalog je kazao Josip Pejaković.
Podsjećamo da se Pejaković proslavio monodramama: “On meni nema Bosne”, “Oj živote” i “O, izbjeglice”. Igrao je zapažene uloge u televizijskim serijama i filmovima poput: Osma ofanziva, “Gluvi Barut” (Bahrudin Čengić, 1990), “Savršen krug” (Ademir Kenović, 1997) i mnogim drugim, a dobitnik je i Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva.

Monodrama “Bh. stend-drp tragedy“ biće izvedena premijerno na sceni BKC – a TK Tuzla u petak, 21. 07. 2017. godine u 19,30 sati.

Ulaznice po cijeni od 10 KM možete kupiti u Marketing službi BKC – a i u CD Shopu Mido na Korzu. Sve informacije i rezervacije na kontakt tel. 035/311 070.

JU BKC TK

Meni