Završen Prvi internacionalni horski šampionat “LegeArtis”

novost2

U Bosanskom kulturnom centru sinoć je održano posljednje finalno takmičenje u C kategoriji -Mještoviti horovi, kojim je ova manifestacija privedena kraju. Grand Prix u ovoj kategoriji osvojio je AKUD “Sonja Marinković” iz Novog Sada.

“Htjela bih se zahvaliti organizaciji ovog šampionata, bilo nam je predivno iskustvo i jedva čekamo ovaj isti šampionat sljedeće godine” istakla je dirigentica ovog hora Dunja Deurić. Edis Bajić, direktor BKC-a u kojem se održavao ovaj šampionat, je istakao kako je jako zadovoljan organizacijom i smatra da je organizacija uspjela u svojoj misiji, a to je da je uspjela vratiti horsku muziku na velika vrata u Tuzlu.

U protekla tri dana kroz ovu manifestaciju prošlo je šesnaest horova iz BiH, Srbije i Slovenije koji su svojim fantastičnim repertoarom namučili stručni žiri da odluči pobjednike. Podsjećamo, pobjednici A kategorije-Dječiji horovi su “Horoljupci vokalnog ansambla Bugojno”, a B kategorije-Vokalni ansambli (Muški/Ženski) je “Devojački zbor Glazbene škole Široki Brijeg”.

“Utisci su fantastični, učesnici su zadovoljni, organizatori isto tako.Zahvaljujem se svima koji su doprinjeli realizaciji ovoga, članovima žirija, učesnicima. Bilo je ovo lijepo iskustvo i vidimo se naredne godine”-rekao je mr.Jasmin Hasić, direktor Prvog internacionalnog šampionata “LegeArtis”

Čestitamo organizaciji, učesnicima na predivnom repertoaru kao i pobjednicima svih kategorija.

Foto: Davor Matošević, tekst Ramo Tučić.
(tuzlarije.net)

Meni